PFA sau SRL? Ce este mai potrivit pentru mine? Image

PFA sau SRL? Ce este mai potrivit pentru mine?

PFA sau SRL? Aceasta este întrebarea pe care multe persoane și-o adresează înainte de a-și deschide o afacere. Dacă și tu ești în dubii, în cele ce urmează vrem să îți vorbim despre aceste două forme de organizare, pentru a-ți da seama exact de ce ai nevoie, înainte de a te adresa unei firme de contabilitate din București, pentru a începe demersurile necesare.

PFA

PFA (Persoană Fizică Autorizată) este o întreprindere economică în care titularul răspunde pentru obligațiile pe care le are și este autorizat pentru a desfășura anumite activități. Poți să ai și angajați, însă nu mai mult de 3.
PFA-ul este o formă de organizație a firmei care se pliază foarte bine pe persoanele care întreprind diverse activități independente ce generează venituri și poate avea cel mult 5 coduri CAEN. Pentru deschiderea unui PFA apelează frecvent la servicii de contabilitate în București cei care au un volum scăzut de activitate sau care vor să deschidă o firmă, însă nu sunt siguri de cum anume va funcționa. În acest ultim caz, trebuie să știi că poți trece apoi cu ușurință de la PFA la SRL, iar mai multe detalii cu privire la acest aspect îți poate oferi o firmă de contabilitate București.
Referitor la partea financiară a unui PFA, trebuie să știi următoarele: înființarea unei astfel de întreprinderi costă în jur de 350 RON, există un impozit pe venit de 10%, dacă veniturile depășesc salariul minim pe economie, trebuie să plătești 25% pentru pensii și 10% pentru sănătate, ai acces permanent la bani, fără a plăti impozit pe dividende.
În ceea ce privește contabilitatea unui PFA, poți beneficia la prețuri foarte bune de servicii contabilitate în sector 1 sau oricare altul din capitală deoarece nu ai multe operațiuni de făcut.

SRL

SRL (Societate cu Răspundere Limitată) este o entitate de sine stătătoare, având o formă foarte flexibilă. SRL-ul este o persoană juridică și poate avea la bază contribuția mai multor asociați.
O astfel de societate permite angajarea unui număr nelimitat de oameni și alocarea oricărui număr de coduri CAEN, ceea ce lasă loc unei dezvoltări continue a unei firme. Această formă de organizare este potrivită pentru cei care vor afaceri mari, profitabile sau pentru cei care vor să-și desfășoare activitatea într-un domeniu în care nu au neapărat pregătire.
Principalele taxe ale unei astfel de societăți sunt următoarele: impozit pe venit de 1% dacă ai cel puțin un angajat și 3% dacă nu ai angajați, impozit pe profit de 16% pentru plătitorii de TVA și 8% impozit pe dividende. Dacă ai nelămuriri în ceea ce privește taxele, o firmă de contabilitate București, precum Contabilul Tău, te poate lămuri. Totodată, dacă ai un SRL ai în vedere faptul că nu poți să scoți banii oricând vrei, ci doar trimestrial sau anual, iar înființarea costă în jur de 500 RON.
Referitor la partea de contabilitate, vei avea nevoie de specialiști care să se ocupe de venituri, cheltuieli, salarii și nu numai, motiv pentru care îți recomandăm o firmă de contabilitate din București cu experiență.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.